Sticla

sticlaTipuri de sticla
 
 
Vitrajul izolant este format din doua sau mai multe foi de sticla, rezultatul fiind un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Acest produs poate fi intalnit sub diverse calitati care vor influenta in mod evident pretul tamplariei.

Pentru un element de tamplarie, sticla este zona cea mai sensibila pe unde se face cel mai usor transferul de caldura, de aceea alegerea unei sticle bune pentru geamul izolant este de o importanta maxima.

 · Sticla Termopan (24mm)

Caracteristicile pachetelor standard de geam termopan utilizat in constructia de ferestre si usi:

1. grosimea foilor de sticla este de minim 4 mm si sunt de tip "float"

2. grosimea baghetei de aluminiu dintre cele 2 ( sau mai multe ) foi de geam este de minim 16 mm

3. etansarea interioara a geamului termopan se executa la cald, materialul folosit fiind inactiv chimic si avand o rezistenta deosebita

4. etansarea exterioara se aplica la rece si formeaza dupa intarire o garnitura elastica

 · Sticla  tripan (40mm) se obtine prin acelasi procedeu ca si geamul termopan,  numai ca  se folosesc trei foi de sticla despartite de doua baghete de aluminiu.  Ca si in cazul geamului termopan, in cele doua spatii dintre foile de sticla se poate introduce un gaz rar precum Argon-ul. Acest gaz este foarte important pentru ca ajuta la imbunatatirea coeficientului de tranfer termic "U".

 · Sticla Low-e (low-emisivity) este o sticla monolitica cu un strat functional de oxizi metalici depus prin procedeul elecromagnetic pe una din suprafetele geamului float. Acest strat ridica substantial proprietatile termoizolante ale geamului. Stratul, pe langa faptul ca reflecta o mare parte a radiatiei termice in interiorul incaperii, permite, totodata, patrunderea maxima a energiei solare.

 Aproximativ 85% din suprafata totala a unei ferestre o reprezinta geamul. Din aceasta cauza pierderile de caldura sunt mult mai mari prin geam decat prin profilul ferestrei.Astfel cu ajutorul geamului termopan Low-E puteti reduce foarte mult costurile de climatizare a locuintei dumneavoastra. Argonul, prin mobilitatea redusa a moleculelor ce il compun, asigura o deosebita reducere a zgomotului preluat in casa prin intermediul ferestrelor. Deasemenea transferul termic este si el substantial redus.

· Sticla Control Solar – Energy acest tip de sticla mai este numit si "four season" sau "sticla pentru cele 4 anotimpuri" datorita faptului ca inglobeaza in ea calitatile unei sticle LowE si ale unei sticle reflexive: pe timp de iarna are un coeficient de izolatie termica tot de 1.1 w/m2k, iar vara, spre deosebire de LowE are un factor solar situat intre cel al unei sticle reflexive si cel al unei sticle colorate in masa. Cu alte cuvinte,avantajul sticlei control solar in comparatie cu sticla LowE consta in faptul ca pe timp de vara ofera o protectie solara ridicata fata de sticla LowE standard.

 · Sticla Reflexiva este  geam monolitic reflectorizant, parasolar cu pelicula de oxizi metalici, depusa prin procedeul pirolitic. Pelicula se depune pe sticla clara sau colorata in masa. Pelicula este foarte rezistenta, indeosebi la conditiile extreme de mediu. (Permite orice fel de orientare a peliculei). Orientarea peliculei influenteaza valoarea reflexiei, precum si nuanta definitiva a culorii geamului. 

 · Sticla Securizata (antiefractie  3.3.1; 4.4.1) are o rezistenta de 3-4 ori mai mare la stresul mecanic si termic decat sticla netratata. In caz de spargere, se descompune in bucati foarte mici anuland riscul unor accidentari. Geamul din sticla securizata  constituie un element de constructie exceptional pentru vitrajele de siguranta. Geamul securizat se fabrica prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla "float" clara, colorata, reflectorizanta sau de sticla ornamentala cu unul sau cu mai multe straturi de folie polivinilbutiral (PVB) clara, colorata, transparenta sau opaca, caracterizata prin rigiditate deosebita, adeziune si elasticitate.

 · Sticla Colorata in masa se obtine prin adaugarea unor oxizi metalici in masa sticloasa in timpul topirii. Aceasta sticla absoarbe o mare cantitate de energie solara, impiedicand astfel patrunderea ei excesiva in interior. Se caracterizeaza prin: efectul colorat atat in interior cat si in exterior, reflexia slaba a luminii, protectia impotriva radiatiei solare prin absorbtia energiei solare.

 · Sticla Ornament este disponibila intr-o gama variata de modele si culori astfel incat sa poata garanta un aspect deosebit spatiului pentru care asceasta este utilizata , putand fi utilizata atat la interior cat si la exteriorul cladirii.

 · Sticla Pictata este realizata prin sablare cu model si pictarea manuala a anumitor zone. Se realizeaza prin matuirea sticlei float cu o solutie care nu se pateaza, in doua sau mai multe tonuri. Este recomandata pentru suprafete mari, usi de interior si exterior,  mobilier, balustrade.